Davor Marinić

“Najbolje je to što imamo mogućnosti stvarati vrhunske proizvode i u njih ugraditi dio sebe.”

Davor Marinić – Software Architect

Što radim i zašto to volim

Kao Software architect, Vođa tima i podrška product managementu moji dnevni zadaci sastoje se od razgovora sa stranim kolegama i klijentima, osmišljavanja i razvoja genijalnih rješenja za međunarodna tržišta koristeći vrhunske (i neke „vintage“) tehnologije i alate, a ponajviše rada (i zabave) s vrhunskim timom ljudi, pomažući mlađe kolege da postignu svoj puni potencijal.

Svaki dan donosi nešto novo: nove probleme za riješiti, nove prepreke za zaobići, nove zidove za srušiti.

Ipak, najbolja stvar je tim genijalnih i zabavnih ljudi s kojima radim. Čak i kad je loš dan (normalno je da ima i loših dana), uvijek iz nekog od ureda dopire iskreni i zarazni smijeh. Većinu vremena uopće nema osjećaja o ozbiljnom i kompleksnom poslu koji se ovdje obavlja.

Eh, da! Tu su i probe uredskog benda uz tradicionalno „mučenje“ kolega svirkom na božićnim tulumima.

Moj karijerni put u Dynniqu

U početku, od 2011., kao Senior Engineer bio sam uključen u razvoj brojnih proizvoda i na raznovrsnim projektima.

Tijekom tog vremena vrhunska stvar bila je razvoj vlastite platforme od nule, platforme koja se trenutno koristi kao podloga za cijeli raspon proizvoda za centralizirani nadzor i upravljanje prometom i srodnim domenama.

U Dynniq Croatia dobio sam priliku učiti i eksperimentirati s novim stvarima i tehnologijama, a uz to i podršku menadžmenta za svoj profesionalni razvoj u smjeru za kojega tada nisam smatrao mogućim – od običnog programera do uloge u kojoj imam znatan utjecaj na razvoj svih produkata.

Moj dio u većoj slici

Na svim projektima na kojima radimo trudimo se korisnicima donositi poboljšane informacije na koji način njihovi gradovi funkcioniraju, uključujući podjednako pozitivne i negativne strane.

Uspjeva nam omogućiti bolje i jednostavnije načine upravljanja gradom i prometom kao i olakšati reakcije u kriznim situacijama.

Također, uvodimo nove tehnologije u gradove koje potpomažu u izgradnji ekoloških i održivih gradova – na primjer olakšavanje protoka teških vozila u cilju poboljšanja bolje protočnosti prometa i smanjenja zagađenja ili uvođenja pametne rasvjete koja se uključuje samo kad ima prometa.

Naš rad utječe na svakodnevnicu milijuna ljudi. Neznamkako vama – meni to nije mala stvar.