Nikola Ljubišić

“Osjećam se dobro, znajući da je upravo moj tim isplanirao, osmislio i ugradio sustav koji nekom gradu omogućava prioritet bitnim vozilima hitne pomoći ili vatrogasaca”

Nikola Ljubišić – System Architect

Što radim i zašto to volim

Kao System Architect imam odgovornosti kao glavni inženjer i vođa tima na proizvodu ImFlow te kao voditelj projekta. To znači da organiziram zadatke, mentoriram članove tima i sa stakeholderima formiram njihove zahtjeve i menadžiram očekivanja.

Dodatno, kao Voditelj procesa neprekidnog poboljšavanja baziranog na filozofiji kaizena i gameifikaciji usmjeravamo se na male promjene koje čine razliku. Jer, ideja nije ostvariti trenutne grandiozne ciljeve već koristeći puno postepenih promjena postići značajan napredak. Na taj se način poboljšava sve – suradnja unutar tima, način i utrošeno vrijeme što rezultira vrhunskim proizvodom i okruženja u kojem radimo.

Pored ostaloga, dio sam Senior boarda, skupa najiskusnijih u timu, koji integriraju svoja znanja i iskustva i koriste ih kako bi vodili tim i donosili odluke.

Moj karijerni put u Dynniqu

U Dynniq sam došao kao junior developer izravno s fakulteta. Od samog početka ostvarivao sam svoja očekivanja i želje o sticanju kvalitetniog praktičnog iskustva i znanja. Ubrzo sam dobio priliku veće odgovornosti, samostalnosti i sudjelovanja u organizacijskim zadatcima i upravljanju projektima. Dynniq Croatia me podržava ne samo kroz usmjeravnje od strane menagementa, već i kroz edukacije omogućivši mi certifikacije poput Oracle Certified Associate & Professional, Java SE 8 MOOC: Lambdas and Streams, Agile Planning and Estimation i PMP – Project Management Professional.

Moj dio u većoj slici

Radeći na projektu kao što je Imflow, čini dobro znati kako naš doprinos u gradovima u Nizozemskoj ili Poljskoj dovodi do smanjenja zagađenja,odnosno čišćem okolišu. Kako ljudima koji hodaju tim ulicama, voze se autom ili biciklom naš rad pruža brže i fluidnije kretanje uz osjećaj organiziranog gradskog prometnog sustava prilagođenog upravo njihovim potrebama i stilu življenja.

Osjećam se dobro, znajući da je upravo moj tim isplanirao, osmislio i ugradio sustav koji nekom gradu omogućava prioritet bitnim vozilima hitne pomoći ili vatrogasaca – što puno znači u situacijama kada je sekunda potrebna da se spasi ljudski život.